Kuşadası Doğal Güzellikleri


Bu yaz Kuşadası gezilecek yerler varsa tatil planlarınızda biliniz ki tarihten doğaya, berrak sularından termal turizme kadar birçok alternatifli alandan faydalanarak Kuşadası gezi rehberinizi oluşturacaksınız. Kuşadası otel seçeneklerinden yararlanarak Kuşadası tatil keyfi ile hem sıkılmadan hem de dolu dolu bir tatil geçirmenizi sağlayacaktır. Peki bu Kuşadası gezi rehberi içinde olması gereken Kuşadası gezilecek yerler nereler?
Kuşadası tarihi değerlerini, doğasını, denizini bir arada bulacağınız Kuşadası gezilecek yerler arasındaki ilk mekân Güvercinada olmalıdır. 17. Yüzyıldan kalma bir tarihi canlandıran Güvercinada Kalesi’ni gezerken bir yandan denizin serinliğini hissedebileceksiniz. Kuşadası tatil sahnelerinde karşılaşabileceğiniz Güvercinada Kalesi gibi birçok tarihi yapı bulunmaktadır. Yılancı Burnu –diğer adıyla Neopolis-, Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı, Kaleiçi Camii ve bunlar gibi Osmanlı Dönemi’ nden kalan birçok tarihi yapıyı Kuşadası gezilecek yerler arasında bulabileceksiniz.


Kuşadası tatil seçeneklerinden görmeniz gereken Kuşadası gezilecek yerler arasındaki doğa manzaralarını da vermek gerekecektir. Kuşadası gezilecek yerler için öncelikle koyları, plajları vermek tatilciler için daha faydalı olacaktır. Bahsedilen Güvercinada Kalesi yakınında olan Güvercinada plajında veya bu plajın arka kısmında kalan Yılancı burnu plajında Kuşadası tatil günlerinizi geçirebilirsiniz. Kuşadası gezilecek yerler arasındaki bir başka plaj ise palmiye ağaçlarıyla kıyıyı süsleyen Yeşil plajdır. Kuşadası gezi rehberinde daha bunlar gibi birçok doğal plaj bulabilir ve Kuşadası gezilecek yerler ile birbirinden farklı güzellikteki suların tadını çıkarabileceksiniz.
Kuşadası gezi rehberinde doğa manzaralarıyla sizi çekecek Kuşadası gezilecek yerler arasındaki bir başka mekan ise Dilek Yarımadası Milli Parkı’dır. Davutlar mevkiinde bulunan ve koruma altına alınmış bu bölgede Kuşadası gezilecek yerler arasında karşılaşabileceğiniz tüm doğa sahneleriyle karşılaşacaksınız. Dilerseniz tarihe tanıklık etmiş ağaçlar arasında yürüyüşler yapabilir dilerseniz de el değmemiş koylarda yüzebilirsiniz. Kuşadası gezilecek yerler görüldüğü gibi birçok alanda tatilinize hitap edebilen yerlerdir. Bu yüzden Kuşadası gezi rehberiniz Kuşadası gezilecek yerler sayesinde yoğun olacak ve tatilinizin de yoğun geçmesini sağlayacaktır.