Alanyada Gezilecek Yerler

Alanyada gezilecek yerler ve yaz tatili

Alanyada Gezilecek Yerler
Harika bir tatil programlamak istiyorsanız size Alanya tatilini öneririz. Çünkü Alanyada gezilecek yerler o kadar çok ve Alanya da tatil yapmak o kadar keyifli ki.. Görmeniz gereken şelaleleri Alanya doğal güzelliklerinden sayarsak, tarihi yerlerini de bir kenara koyarsak, Antalya Alanya gece hayatının hareketliliği bile size bu tatili yapmaya ikna etmek için yeter.. Alanyada gezilecek yerler hakkında bilgi vermeden önce Alanya tatili için ne düşündüğümüzü merak ediyorsanız, tek kelimeyle harika bir tatil programı olduğunu söyleyebiliriz. AB kalitesinde mavi bayraklı Alanya plajları, tatili cennete dönüştüren tüm diğer doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi yerleri antik kentleri ve dahası.. Türkiye’de yazı geçirmek isteyenlerin mutlaka görmesini önerdiğimiz bir yer. Antalya Alanya ile dünyaca ün yapmıştır.
Yabancı turistler sayesinde her yaz, yaz gelmeden dolup taşan erken rezervasyonlar burayı gün geçtikçe çok daha popüler yapmaktadır. Ve sizler de Antalya Alanya tatili yapmak istiyorsanız, yabancı turistlerden önce harekete geçmeli, Alanya da tatil otellerinden yerinizi ayırtmalısınız. Bunu sadece biz söylemiyoruz, tüm tatil acentaları turizm firmaları tatili Alanya da yapmak isteyenlere bunu öneriyor.. Yani erken rezervasyon yaptırmanın Alanya tatili yapmak için şart olduğunu söylüyorlar.. Sentido Gold Island Titan Select Hotel ve Gold City Otel seçeneklerinizden yararlanabilir ya da diğer otellere göz atabilirsiniz. Şimdi gelelim Alanyada gezilecek yerlere..

Alanyada gezilecek yerler listemiz

Alanya tatili için kaç gün ayırdınız? Bize soracak olursanız en az iki hafta deriz. Onda da yine tam istediğiniz gibi her yeri göremezsiniz ama.. Hiç yoktan iyidir..
Alanyada gezilecek yerleri ikiye ayrılıyor, otantik antik yerler yani tarihi yerler ve doğal güzellikler. Kıyılarının güzelliğine hayran kalacağınız Alanya size tarihi yerleri ile de kucak açacaktır. Tarihi yerleri arasında bize göre en önemli ve görülmesi gereken yeri Alaaddin Keykubat tarafından yapılan tarihi Alanya kalesidir. Kale, son derece önemlidir. Bunun dışında limanda yer alan kızılkule de görülmeye değer tarihi yerlerden biridir. Kızılkule’nin yanındaki tersane de tarihi öneme sahiptir.
Doğal güzellikler zaten gözünüze çarpacaktır diye plajlarının güzelliğini çok fazla dilendirmiyoruz. Tarihi yerlere daha önem veriyoruz mesela 1231 yılında yapılan Süleymaniye camisi görülmesi gereken güzelliklerdendir. 1227 yılında kale’nin yanına yapılan Ehmedek bir zamanlar orta kule olarak anılan bir yapıttır. Yani Antalya Alanya tatili sadece deniz kum güneşle iç içe geçecek bir tatil değil, tarihi yapıtları görebileceğiniz, 13.yy’dan bu yana günümüze kadar gelen eserleri yakından gözlemleyebileceğiniz bir tatil programı demektir.

Neden Antalya Alanya Tatili Yapmalı?

  • Denizi sevenler için Alanya adeta bir cennettir. Su altı dünyasını berrak, çeşitli canlılarla dolu olarak görebilirsiniz.
  • Tarihi yönden değerli bir yerdir. Burada 1200lü yıllardan kalma eserleri görebilirsiniz.
  • Alanya tatil otellerinden erken rezervasyona tatil satın aldığınızda göreceksiniz ki, tatili ekonomik olarak almak mümkündür..
Yani, hem ekonomik bir tatil hayal ediyor hem de şık, cıvıl cıvıl doğası ile tarihi ile özel bir yerde olmayı arzu ediyorsanız bu yer Alanya olmalıdır. Alanyada gezilecek yerler hakkında bilgi edindikten sonra Alanya tatili yapmanın ne denli doğru bir karar olduğunu gördüğünüzü düşünüyoruz. Yaz gelmeden erken rezervasyonlarınızı yaptırmalı ve tatili Antalya Alanya’da yapmak için fırsatları yakalamalısınız.. 

Alanyada gezilecek yerlerden bahsettik ama önceliği tabi ki tarihi yerlere verdik. Sizler de yazı Türkiye'nin en güzel tatil merkezinde yapmak istiyorsanız Alanya tatilini değerlendirmeye almalısınız. Ama önce tatil için Alanya özelliklerine bir göz atın!