Kuşadası Tarihi Yerleri


Kuşadası Tarihi Yerleri İle Esrarengiz Bir Yolculuğa Ne Dersiniz?

Güvercin ada adına uygun haliyle yaz tatillerimizin vazgeçilmez adreslerinden biri olmaya devam ediyor. Kuşadası yerli yabancı birçok turistin ülkemize uğradığı ve Kuşadası tatili sırasında hayran kaldığı tatil beldelerinden biridir. Kuşadası tarihi ile de ilgi çekmekte olup özellikle yurtdışından gelen turistler Kuşadası tarihi ile ilgili bilgi sahibi olmak isterler. Yazın en sıcak günlerinde bile turist akınına uğrayan Kuşadası tarihi alanları kurulmasının üzerinden binlerce yıllık zaman geçmesi sonucunda bile halen ayakta kalabilmekte olup tüm ihtişamıyla Kuşadası tatili sırasında ziyarete gelenlere selam verir. En gözde tatil beldeleri arasında yer alan Kuşadası tarihi anlamda birçok öğeyi içinde barındırır. Kuşadası tarihi içinde barınan bu öğeler ile önemli bir konumdadır. Önemli bir konumda olan Kuşadası sadece deniz turizminde değil, tarih turizminde de misafirlerini ağırlar. Kuşadası otelleri siz ister yazın ister kışın gelin sizleri ağırlamaya devam eder. Kuşadası tarihi bölgelerine yakın olan otel seçeneklerinde bulabilirsiniz. Kuşadası tatili sırasında bu otellerden birinde konaklayarak hem tarihi turlar yapabilir hem de denize ya da havuza girip eğlenebilirsiniz, Kuşadası’na ve Kuşadası tarihi mekanlarına yakın olan oteller aynı zamanda Kuşadası otellerine de yakındır ve sizler isterseniz Kuşadası barlar sokağına geçip eğlencenize devam edebilirsiniz.
Hangi eserler Kuşadası tarihi eserleri arasındadır?
·       Kuşadası tarihi eserleri arasında Efes Antik kenti bulunur.
·       Meryem Ana Evi de Kuşadası tatili arasında en çok ilgi gören yerler içindedir.
·       Kuşadası tarihi evleri ve çeşmeleri de Kuşadası tatili sırasında mutlaka görülmelidir.
Kuşadası tatili sırasında sadece Kuşadası tarihi eserleri arasında gezinmek yerine birçok bölgeyi görmeyi tercih ederseniz Kuşadası Milli Park’ı da görebilirsiniz. Kuşadası merkeze 28 kilometrelik mesafede bulunan Kuşadası tatili sırasında görülmesi gereken yerlerden biri olan Kuşadası Milli Park’ında birçok plaj bulunur. Kuşadası tarihi yerlerini ve Kuşadası Milli Parkını gördükten sonra Kuşadası tatilinizde artık denize yer verebilirsiniz. Kuşadası plajları arasında Kadınlar plajı en popüler plajlar arasına yer almakta olup hafta sonu yerli turistlerle beraber en kalabalık plajlardan biri haline gelir.
Kuşadası tarihi eserleri arasında yer alan diğer tarihi yerler
1186'da 2. Kılıçarslan'ın bölgeyi Selçuk Devletine katmasıyla Türk egemenliği başlar. Kuşadası bu devirde kervan yollarının Ege'ye açılan bir ihraç kapısı olmuştur. Kuşadası tarihi eserleri Efes Antik Şehri, Meryem Ana Evi, Artemis Tapınağı, Aziz Yahya Kilisesi, İsa Bey Cami ve Efes Müzesi’dir ve Kuşadası tarihi eserleri Selçuk içinde ya da çevresinde bulunur. Kuşadası Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı da hala sağlam duran tarihi eserler arasında yer alır. Kuşadası tarihi eserleri arasında yer alan kervansaray hala otel olarak kullanılır. Kuşadası tarihi eserleri içinde artık adanın simgelerinden sayılan kalede gezebilir, en güzel günbatımının izlendiği yerler içinde olan Kuşadası kalesinde soğuk, sıcak içeceklerinizi yudumlayabilirsiniz. Kuşadası tatili sırasında gezebileceğiniz Kuşadası tarihi eserleri içinde yer alan kale Bizans döneminde kurulmuş ve güvenlik amacıyla kullanılmıştır.

Tatilinizi Kuşadası tarihi Eserlerini görmeden bitirmeyin.